Times gazetesi, İngiltere'de son 4 yılda 2 bin polisin cinsel istismarla suçlandığını yazdı. Times'ın ilk sayfasındaki haberde duyurduğu verilerin kaynağı ise İngiltere'de Channel 4 Televizyonu'nda yayımlanan Dispatches adlı belgesel oldu.

POLİSLER VAKALARIN ÜÇTE İKİSİNDE CEZA ALMAMIŞ

BBC'nin The Times gazetesinden aktardığına göre, gazetenin kendi araştırmasına göre ise İngiltere'de polisler, cinsel şiddet ve kişisel zevk için görevi kötüye kullanmakla suçlandıkları vakaların üçte ikisinde, herhangi bir ceza almamış.

RUTİN ŞEKİLDE ÖRTBAS EDİLİYOR

Times, bu verilerin, İngiltere'de polislere yönelik cinsel istismar suçlarının rutin şekilde örtbas edildiğini gösterdiğini belirtiyor. Gazete, "Bu suçlamalarla ilgili davalarda duruşmaların kamuoyuna açık yapılması gerekir. Oysa tam aksi yapılıyor. Davaların sonuçlarına ilişkin çarpıcı bilgiler, internet sitelerinden siliniyor" diyor.

"GÖRÜNEN O Kİ POLİSİN ÖNCELİĞİ KURUMUN İTİBARI, ADALETİN TECİLİ DEĞİL"

Eski İngiltere Başbakanı Theresa May, daha önce İçişleri Bakanı olduğu dönemde, bu suçlarla itham edilen polislerin şeffaf bir şekilde yargılanmalarında ısrar etmişti. Times'ın, "şeffaflık reformlarının mimarı" olarak tanımladığı May, gazeteye şu açıklamayı yapmış:

"Ülkede bazı güçlerin, kamu denetimiyle yüzleşmekten ısrarla kaçınmaları, çok rahatsız edici bir durum. Times'ın verileri de, polisin önceliği, adaletin teciline değil kurumun itibarına verdiği izlenimini doğuruyor."