4. İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali 23-27 Kasım 2022 tarihleri arasında Salt Beyoğlu ve Hope Alkazar’da gerçekleşecek. Türkiye’den ve dünyadan deneysel filmlerin nabzını tutan, Türkiye’nin ilk avangard ve deneysel film festivali dördüncü defa İstanbullu izleyicilerle buluşacak.

Alternatif bir film festivali deneyimi yaşatmayı vaat eden, sinemanın görsel ve anlatısal imkânlarını genişleten ve sıra dışı keşifler yapmayı sağlayan festivalin retrospektif bölümünde 20. yüzyıl sinemasının en önemli figürlerinden Stan Brakhage konuk oluyor. 

DENEYSEL FİLM FESTİVALİ NEDİR?

2018 yılında ilkini gerçekleştirdikleri İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali ile kültür-sanat yaşamında aktif rol almaya başlayan İstanbul Experimental, İUDFF’nin yürütücülüğü kadar, ulusal ve uluslararası küratörler, sanatçılar, sanat alanları ve organizasyonlarla işbirliği halinde gösterim, sergi, performans ve eğitim amaçlı atölyeler düzenleyen/hedefleyen misyon odaklı kar amacı gütmeyen bir sanat kuruluşudur. İlhamını, Antonin Artaud’a dayanan ‘Organsız Beden’ düşüncesinden alan bir yapılanmayla; yaşamla olan ilişkisini ‘inşa etmek’ yerine, göçebe düşünce içerisinde kişilerle ve coğrafyalarla ‘dokumak’ üzerinden temellendiren Istanbul Experimental, aktivitelerini, arzulananın da ihtiyacı duyulan kadar sorumluluk getirdiğinin bilinciyle gerçekleştirmektedir.