Geçen hafta İtalya’da Toskana bölgesine bağlı Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı’ndan kalkan ve içinde 4'ü Türk 7 kişinin bulunduğu helikopter Modena civarında kaza geçirmişti. Helikopterde bulunan 7 kişinin cesedine önceki gün ulaşıldı. Apenin Dağları'nda kayıp helikopteri arama çalışmaları sona erdi.  Yetkililer henüz kazanın nedenini bulamazken yaşamını yitirenler için de otopsi yapılmasına karar verildi.

Ezczzz

Öte yandan İtalyan medyasında yer alan haberlerde helikopterin düşüş sırasında hiçbir alarmının ve uyarı sisteminin çalışmadığı da belirtildi. Bu konuda incelemelerin devam ettiği belirtilirken kara kutu ve helikopterde yapılacak incelemeler sonucunda bir karara varılabileceği de kaydedildi. Yetkililer gelişmiş uyarı sistemlerinin neden çalışmadığını keşfetmek için teknik incelemelerin başlatılacağını duyurdu.

Helikopterin pilotu Corrado Levorin’in meslektaşı ve yakın arkadaşı Igor Caboni de açıklamalarda bulundu. Caboni, helikoptere yıldırım çarpmış olabileceği iddiasını öne sürdü.

ARKADAŞLARI PAYLAŞTI

İtalya Toskana'daki Cusna Dağı'na çarparak düşen helikopterde ölen 4 Türk'ün mesai arkadaşlarından üzücü bir mesaj geldi.

ezc

Kağıt teknolojileri fuarı için İtalya'da bulunan Eczacıbaşı ekibinden İnnovasyon Direktörü Ürün Kandemirer, yitirdiği meslektaşlarıyla İtalya'da yemek masasında çekilmiş bir fotoğraf paylaştı. Altına da "İtalya'da 8 arkadaştık, 4'ümüz gitti, 4'ümüz kaldı. Kalanların umutları peşlerinden gitti. Gidenler belleklerinde bizimle kaldı" diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

İtalya’nın Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı’ndan önceki gün yerel saatle 10.00 sıralarında kalkan, içinde 1 İtalyan pilot, Eczacıbaşı Holding’in üst düzey çalışanları Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar ve Altuğ Erbil ile 2’si Lübnanlı 6 yolcunun bulunduğu Agusta Koala AW119 tipi helikopterin yaklaşık yarım saat sonra radarda kaybolduğu bildirilmişti. Modena kentinde bulunan Pavullo nel Frignano Havaalanı’na uçtuğu belirtilen helikopterle iletişim kesilmişti.