İzmit Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında sahne alan ünlü şarkıcı Göksel, İzmitliler'in bayram coşkusunu zirveye taşıdı. Konserde gençlere seslenen Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “30 Ağustos milletimizin özündeki hürriyet aşkıdır, 30 Ağustos milletimizin istiklal sevdasıdır ve 30 Ağustos o büyük lider muhteşem deha Atamızın gençlere emanetidir” dedi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını bir dizi etkinlikle kutlayan İzmit Belediyesi, finali ünlü şarkıcı Göksel’in konseriyle yaptı. İzmitliler'e unutulmaz bir bayram yaşatan Göksel, yorumu ve sahne performansı ile İzmitliler'in büyük beğenisini topladı.
“30 AĞUSTOS ATAMIZIN EMANETİDİR”
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Sevgili İzmitliler, eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak; şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını hissediyorsak, özgürce nefes alabiliyorsak, hepsini ve her şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz. 30 Ağustos milletimizin özündeki hürriyet aşkıdır, 30 Ağustos milletimizin istiklal sevdasıdır ve 30 Ağustos o büyük lider muhteşem deha Atamızın gençlere emanetidir. Sevgili gençler, bu emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.
“SELAM OLSUN O’NUN İZİNDEN YÜRÜYENLERE”
Selam olsun zaferiyle destan yazan kahramanlara, selam olsun hayatını özgürlüğe adayan güzel insanlara, selam olsun Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e… Ve selam olsun o güzel insanın izinden yürüyenlere. Gençler şunu sakın unutmayın: Atamızın yürüdüğü yol hiçbir zaman kötülüğe çıkmaz. Atamızın yürüdüğü yol her zaman ve her zaman milletimizin gurur duyacağı zaferlere, iyiliğe çıkar. Lütfen o yoldan ayrılmayın çünkü o yolu bir çift mavi gözün ışığı aydınlatıyor. 
“ÖZGÜR GÜNLER ÇOK YAKINDA”
Atamız, 'Zafer, zafer benimdir diyebilenlerindir' diyor. İşte bu zafer bizim, Türk milletinin, hepimizin. Bu zafer coşkusunu yan yana, dayanışmayla ve birbirimizin gözünün içine bakarak millet olma aşkıyla beraberce yaşıyoruz. Diliyoruz ki daha adil, daha eşit, gençlere değer veren, özgür düşünceye sansür uygulanmayan, festivallerin yasaklanmadığı, müziğin ve sanatın susturulmadığı ve tabi ki sanatçıların hapsedilip tutuklanmadığı güzel bir gelecekte buluşacağız. Buna inanın. Biz inanıyoruz, çok az kaldı. Yakında sanatın ve sanatçının değer gördüğü çok güzel günler göreceğiz. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Zaferimiz kutlu olsun. Selam olsun o büyük lidere, selam olsun yolundan yürüyenlere, selam olsun özgür düşünenlere.”
“100 YILLIK BİR ÇINAR GİBİ ZAFERİMİZ”
Başkan Hürriyet, Kocaelispor forması, İzmit çınarı, çiçek ve İzmit’in sembolü olan pişmaniye hediye ettiği Göksel'e zafer coşkusunu İzmitliler'le paylaştığı için teşekkür etti.
Göksel ise “100 yıllık bir çınar gibi zaferimiz. Güzel yerlerde, bize güzellikler getirecek yerlerde böyle harika kadınları görmek istiyoruz. Fatma Hanıma yürek verelim, destek verelim” diye konuştu.