Ankara'nın Altındağ ilçesinde, 2,5 yaşındaki oğlu Kadir'i döverek öldürdüğü belirtilen Onur G.'nin, gözaltına alındığı aktarıldı.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

DHA'nın aktardığına göre olay, dün sabah saatlerinde Altındağ ilçesi Kale Mahallesi'nde meydana geldi. Cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen ve eşinin evi terk ettiği öne sürülen Onur G., iddiaya göre önceki akşam oğlu Kadir G.'yi dövdü. Onur G., sabah saatlerinde fenalaştığını fark ettiği Kadir G.'yi balkondan düştüğü iddiası ile hastaneye götürdü. Kadir G. sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Çocuğun ölümünü şüpheli bulan polis, baba ve aynı evde yaşayan kardeşini gözaltına aldı. Baba Onur G., polis tarafından evden çıkarılırken, mahalleli tarafından linç edilmek istendi.

"'BALKONDAN DÜŞTÜ' DİYEREK HASTANEYE GÖTÜRÜYOR"

Mahalle sakinlerinden Ali Ekber Elekçi, Onur G.'nin cezaevinden yeni çıktığını ve girmeden önce eşinin hamile olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Cezaevinden çıkınca çocuk 3 yaşına geldi. Onur G. çocuğu benimseyemedi karısı da evden kaçtı. Onur G. de çocuğu benimseyemediği için karısının hırsını çocuktan çıkarmaya başladı. Çocuğun kemerle boğazını sıkıyor, dövüyor. Sabah erken saatte çocuğu alıyor balkondan düştü diyerek hastaneye götürüyor."

"DEDESİ VE AMCASI EVDE, BU KADAR MI VİCDANSIZSINIZ?"

Komşularından Ergün D. ise, baba hakkında daha önce şikayette bulunduklarını ifade ederek, "Sosyal Hizmetler görevlilerine şikayet edildi, emniyete şikayet edildi ancak hiçbir müdahale yapılmadı. Dedesi evde, öldüren kişinin kardeşi evde. Aynı evde iki odada yaşıyorlar, hiç mi duymadınız? Bu kadar mı vicdansızsınız?" ifadelerini kullandı.

Onur G.'nin komuşlarından Şevket B. de "Mahalleli olarak biz gittik uyardık, gerekeni de yaptık" diye konuştu.