CHP Esnaf Masası 38 milletvekili ile Kayseri merkez, ilçeler ve köylere çıkarma yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile Hatay Milletvekili Serkan Topal, Sarıoğlan ilçesinde çiftçi, besici, esnaf başta olmak üzere yurttaşlarla görüştü, dertlerini dinledi. 

Çiftçiler, Sarıoğlan Barajı’nın sulama için yetersiz olduğunu ancak başta Devlet Su işleri (DSİ) olmak üzere devlet kurumlarının bu sorunu çözmek için yıllardır hiçbir şey yapmadıklarını ifade etti.

"SENEYE DE BÖYLE OLURSA EKEMEYECEĞİZ TARLALARI"

CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’a sorunlarını anlatan çiftçi Yusuf Cengiz,  "Bu sene rezillikti. Aşırı bir kuraklık vardı. Tarlalarımızı yeraltı suyuyla suladık. Şimdi bana barajdan gelen fatura hariç sulama birliğinden 25 milyar (25 bin lira) elektrik faturası gelmiş. Ha biz ona da şükür edeceğiz suyu bulabilsek ama o da yok" şeklinde konuştu.

7-8 bin lira da mazota ödediğini ifade eden çiftçi Yusuf Cengiz, "Bu sene geçen seneden kalan gübre ve tohum ihtiyacımızı şöyle böyle giderdik. Eğer seneye de böyle olursa ekemeyeceğiz tarlaları" dedi.  

"AK PARTİ DIŞINDA OY VERMEDİM"

Şimdiye kadar hep AKP’ye oy verdiğini belirten Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Şimdi açıkçası ben AK Partiliyim. Şimdiye kadar da AK Parti dışında oy vermedim ama sıkıntı büyük. CHP de geçmişte yanlışlar yaptı. Şimdi belli bir süredir CHP’de düzelme var. İnsanlar da görüyor bunları. İnşallah böyle devam eder."