Türkiye’den sanatçılar Afganistan'da Kabil Havalimanı yakınlarında bulunan sanatçılar için harekete geçti. Sanatçılar için başlatılan imza kampanyasına, [email protected] adresine eposta atarak katılmak mümkün. Başta kadın ve çocuklar olmak üzere hak mücadelesi vermiş 24 sanatçının Taliban’ın işgalinde olan Kabil’den çıkartılması için başlatılan imza kampanyasında, bu sanatçıların hayatlarının risk altında olduğu ifade ediliyor.

KAMPANYA HERKESE AÇIK

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Gökdağ, bianet’ten Evrim Kepenek'e yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi: "Kampanya öncelikle sanatçılara ve duyarlı herkese açık. Bu kampanya fikri de şöyle ortaya çıktı. Ezilenlerin tiyatrosu benim alanım. Uluslararası Ezilenlerin Tiyatrosu’nun da üyesiyim. Afganistan Demokrasi ve İnsan Hakları örgütü de aynı grubun üyesi. Bu anlamda birbirimizden destek alıyoruz. Taliban’ın işgali gerçekleşince haberleştik ve üyesi olan 24 sanatçının hayatının risk altında olduğunu öğrendik. Bu kişiler de sanat temelli insan hakları mücadelesi veriyorlar. Taliban’ın hedefindeler bu nedenle. Dün geceyi havalimanına çok yakın bir noktada geçirdiler. Havalimanına bir sanatçı girdi. Oradan ayrılmak için hazırlanan uçaklara binemedi."

Afganistanlı 24 sanatçının ülkeden güvenli bir şekilde çıkarılabilmesi için Türkiye cumhuriyeti kurumlarına gönderilmek imzaya açılan metin, bugün (18 Ağustos Çarşamba) saat 15:00’e kadar toplanacak imzalarla birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na iletilecek.