ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan’da “Ermeni Soykırımı” deyip demeyeceği tartışmaları sürürken, Türkiye’de yapılacak etkinliklerle katliamlarda yitirilen Ermeniler anılacak. Pandemi nedeniyle etkinliklerin online yapılması planlanıyor.

DurDe Platformu, bugün saat 18.00’de Canan Şahin, Metin Karabaşoğlu, Tamar Nalcı ve Ümit Kurt’un katılımıyla bir panel düzenleyecek, ardından saat 19.00’da anma, 19.15’te de bir basın açıklaması yapacak. Açıklamayı Melek Ulagay Taylan okuyacak. Platformun etkinlikleri sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.

İHD: TANI, AF DİLE, TAZMİN ET

İnsan Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon ise sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaparak, “Tanı, Af Dile, Tazmin Et” talebini dile getirecek. İHD’nin konuyla ilgili videosu İHD İstanbul Şubesi’nin Youtube kanalından ve komisyonun Twitter ve Facebook sayfasından yayınlanacak.

NOR ZARTONK: “SOYKIRIMIN İZİNDE”

Nor Zartonk İnisiyatifi, 24 – 25 Nisan’da ‘Soykırımın İzinde’ başlıklı bir dizi videokonferans düzenliyor. Videokonferans kapsamında Haygan Mardikjan Erzincan, Ümit Kurt Antep, Mehmet Polatel Bitlis, Namık Kemal Dinç Diyarbakır, Hovsep Hayreni Dersim ve Yukarı Fırat Havzası, Serdar Korucu Musa Dağı ve çevresi ve Nilay Ozok Gündoğan Palu üzerine sunumlar gerçekleştirecek. Programda ayrıca müzisyen Ilda Simonian sunacağı müzik performansının yanı sıra Ermeni müziğinde acının ve yasın izlerini anlatacak.

BOĞAZİÇİ’DEN YÜZLEŞME PANELİ

Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Ağı ise “Neden devletler ve toplumların özür dilemesi ve karanlık geçmişleriyle yüzleşmesi bu kadar sorunlu?” sorusuna yanıt arayacak. Etkinliğin konuşmacıları arasında Clark Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Taner Akçam ve New York Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden Ayda Erbal bulunuyor. Bu etkinlik 25 Nisan Pazar günü saat 15.00'te başlayacak ve Boğaziçi Direnişi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.