İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı televizyon programında, "23 Nisan'dan 1 Mayıs'a bir kısıtlama getirilebilir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global'de katıldığı "Neden?" programında koronavirüs salgını sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 23 Nisan'dan 1 Mayıs'a bir kısıtlama getirilebileceğini belirten İmamoğlu, maske dağıtım izni, bloke edilen bağış hesapları ve ücretsiz ekmek dağıtımına ilişkin de iktidarın tavrını eleştirdi.

"İSTANBUL KISITLAMAYA HAZIRDI"

İmamoğlu, bu hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbirlerle ilgili, "Perşembe'den çalışmalarımızı bitirmiştik. Verimli bir hafta sonu geçirdik. Hatasız bir hafta sonu geçti. Hafta içi yardım sunduğumuz vatandaşlara olan sürecimizi hızlandırdık. Hafta sonu da devam etti" dedi.

23 NİSAN'DAN 1 MAYIS'A SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLEBİLİR

İmamoğlu, sokağa çıkma yasağını neden ısrarla istediğini ise şöyle anlattı: "Ne yazık ki iki kez pandemi kurullarıyla toplantı yapabildik. Pandemi kurulunda hekimler benimle aynı kararı dile getirdi. Sokağa çıkma yasağı konusunda ısrarcıyız. Salgın büyüdükçe müdahale şansınız zorlaşıyor. Bu bakımdan sokağa çıkma yasağı salgını kontrol altına almanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca test imkanınızı daha üst seviyeye taşıyorsunuz. Hızlı bir şekilde hemen olmalı. 23 Nisan'dan 1 Mayıs'a bir kısıtlama getirilebilir. 2 günlük sokağa çıkma yasakları ne kadar faydalı oluyor bilmiyorum. 2 haftalık bir karantina süreci olabilir."

"BİZ PARALEL İŞLERİNDEN ANLAMAYIZ"

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ekmek dağıtımı çalışmalarının yasaklanmasıyla ilgili de konuşan İBB Başkanı, "Vahap Bey'in yaşadığı sıkıntının cevabını vermek isterim. Biz paralel işlerinden anlamayız. Devletin bir kurumudur belediye. Aklı bunu kesmeyen, yasayı açar belediye nedir görür. Bu bir kibrin yansıması. Ben bu sözlerin (Mahir Ünal'ın açıklamaları) çok geçersiz olduğunu söyleyebilirim. Ben 230 bin aileye yardım yapan kurumum. Siz bu yardımları yapan belediyeye 'yardım yapma' mı diyeceksiniz. 'Hadi oradan' derler insana. Siz Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarına nasıl hayır dersiniz? Hangi zihniyetle?" ifadelerini kullandı.

"BAZI BELEDİYELERDE MASKE ÜRETİMİNE İZİN VERİLMİYOR"

İmamoğlu, "maske dağıtımı" tartışmasına dair ise şöyle konuştu: "Biz devletimizin kurumuyuz. Ne için maske dağıtmıyoruz? Bazı belediyelerimizde maske üretimi bile izne tabi. Belediye maske üretecek, valilik izin vermiyor. Bizim amacımız yardımcı olmak.

"NE SIKINTINIZ VAR MİLLETİN BAĞIŞLARIYLA"

İBB'nin bloke edilen bağış kampanyası hesaplarına dair de şunları söyledi: "Ne yaptınız siz? O kampanya sürecinde verdiğiniz hesapları bloke ettiniz. Ne büyük iş yaptınız! Bugün bankalarda bizim 2,9 milyon lira paramız var. Ne sıkıntınız var milletin bağışlarıyla. Ben bankalara söylüyorum; kanunsuz iş yapıyorsunuz. Bu dönemin ruhuna, sürecine inanın zarar veriyor."