Mersin’de 22 avukat hakkında soruşturma başlatıldı. 9 avukatın darp raporu aldığı polis müdahalesinin  ardından 22 avukat hakkında ‘toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet’, ‘görevli memura mukavemet ve kamu kurumu veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi’ gerekçelerinden soruşturma başlatıldı.

 ‘KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL’

Avukatlara soruşturma açılması sonrasında Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan’ın da katılımıyla adliye bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Avukatlar hakkında açılan soruşturmanın hukuksuz olduğunu belirten Özdemir, geri çekilmesini istedi.

TBB Başkanı Sağkan ise avukatlara uygulanan sert müdahalenin Türkiye’deki avukatların tehlikede olduğunun tek başına göstergesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

‘ASIL YURTTAŞLAR TEHLİKEDEDİR’ 

“Türkiye’deki avukatlar tehlikedeyse eğer aslında tehlikede olan yurttaşlardır, yurttaşların başta adil yargılanma hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlükleridir. Avukatlara yönelik müdahalenin Barolar Birliği ve barolarımız tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. Biz hak ve özgürlükler için mücadele eden tüm meslektaşlarımızın ne bir adım önünde ne de bir adım arkasında değiliz. Tam da yanı başlarındayız. Onlarla hak ve hukuk için mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz.”