Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kararına göre; tüketim miktarı, 2023 yılı için mesken ve tarımsal faaliyetler tüketici grubuna yönelik yıllık 100 milyon kilovatsaat ve diğer tüketici gruplarına yönelik yıllık 1 milyon kilovatsaat olarak uygulanacak.

EPDK'nin elektrikte tüketici gruplarına yönelik son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarlarının belirlenmesine dair kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Mesken, tarımsal ve diğer faaliyetler tüketici grubuna yönelik 1 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni tebliğde şu kararlara yer verildi;

"-Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'de yer alan tüketim miktarı, 2023 yılı için mesken ve tarımsal faaliyetler tüketici grubuna yönelik yıllık 100 milyon kilovatsaat ve diğer tüketici gruplarına yönelik yıllık 1 milyon kilovatsaat olarak uygulanacak.

-1 Ocak 2019'dan itibaren 1,0938 olarak uygulanan enerji tedarik maliyeti dışındaki diğer tüm maliyetler ile makul kar dikkate alınarak belirlenen katsayı (KBK) ise sabit tutuldu.

DOĞAL GAZDA DEĞİŞİKLİK YOK

-2023’te uygulanacak doğal gaz piyasası serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilmedi.

-2015'te başlayan, yıllık 75 bin metreküplük doğal gaz piyasası serbest tüketici sınırı, 2023 yılı boyunca uygulanmaya devam edecek."