İngiliz gazetesi Daily Star'a göre FIFA yetkilileri, şeriatla yönetilen Katar'da tek gecelik ilişkilerin 7 yıl hapis cezasına yol açabileceğini vurgulayarak "hiçbir istisna yapılmayacak" uyarısında bulundu. Dünya Kupası'na 32 ülke katılacak ve Katar'a Dünya Kupası için binlerce yabancı seyircinin gelmesi bekleniyor.

Turnuvaya katılan futbolcu ve teknik adamlarla turnuvayı izlemeye gelen yabancı seyirciler de Katar yasalarına uymak zorunda kalacaklar. Örneğin, ülkeye kokain kaçakçılığı yapan bir kişi de ölüm cezasına çarptırılabilir.

EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ SUÇ

Bir polis yetkilisi, maçlardan sonra içki içmek ve parti yapmanın da kesinlikle yasak olduğunu söyledi. "Aslında ilk kez bir Dünya Kupası'nda seks yasağı koyuluyor. Taraftarların hazırlıklı olması gerekiyor” dedi.

Katar, evlilik dışı cinsel ilişkiyi, evlilik dışı hamileliği ve zinayı hapisle cezalandırılabilecek suçlar olarak sınıflandıran İslami hukuk geleneğine dayandığından, evli olmayan cinsel ilişkiyi suç sayıyor.

"MUHAFAZAKAR BİR ÜLKE"

21 Kasım - 18 Aralık tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek 2022 Dünya Kupası'nın düzenlenmesinden sorumlu Katar Yüksek Komitesi yaptığı açıklamada, "Katar muhafazakar bir ülke ve cinsel yönelim ne olursa olsun halkın sevgi gösterilerine karşı çıkılıyor" dedi.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al-Thani'ye daha önce Dünya Kupası'ma LGBTİ+'ların kabulü hakkında soru sorulmuş ve emir de Körfez ülkesinin "misafirperver bir ülke" olduğu konusunda ısrar ederek, "Doha'ya herkesi bekliyoruz" yanıtını vermişti.

Emir, futbol taraftarlarının ülkenin kültürüne saygı duymalarını ve takdir etmelerini diledi: "Hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz, ama her birimizin farklı kültürleri var. Herkesi memnuniyetle karşılıyoruz, ancak insanların kültürümüze saygı duymasını da bekliyor ve istiyoruz."

Katar Güvenlik Şefi Abdulaziz Abdullah Al Ansari ise nisan ayında verdiği demeçte, 2022 Dünya Kupası'nda taraftarlardan "eşcinsel haklarını teşvik ettikleri için saldırıya uğramaktan korumak için" gökkuşağı bayraklarının alınabileceğini söyledi.