HABER: FATOŞ ERDOĞAN

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" kanun teklifini her yıl olduğu gibi bu yıl da geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı’na sunmuştu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kanun teklifini Meclis İçtüzük hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle dün iade etmişti.

Sevag Balıkçı'nın Ermeni Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlenen anmasının ardından konuya ilişkin dokuz8HABER'e değerlendirmelerde bulunan Paylan, "7 yıldır talep ediyorum. 7 yılda böyle bir tepkiyle karşılaşmadım. Bu yıl beni linç ediyorlar. Değişen ben değilim 50 yaşındayım 50 senedir aynı şeyi söylüyorum" dedi.

anma-2

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" kanun teklifini her yıl olduğu gibi bu yıl da geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı’na sunmuştu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kanun teklifini Meclis İçtüzük hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle dün iade etmişti. Verdiği kanun teklifi sonrası sosyal medyada hedef haline gelen Paylan'a binlerce kişi #GaroPaylanYalnızDeğildir diyerek destek oldu.

"107 YILDIR ADALET ARIYORUZ"

Tüm bunlara yönelik dokuz8HABER'e konuşan Paylan şu sözlere yer verdi:

"Ermeni Soykırımı'nın, büyük felaketinin üzerinden 107 yıl geçti. Biz 107 yıldır adalet arıyoruz. Ermeni Soykırımı'ndan büyük felaketten daha büyük olan felaket Ermeni Soykırımı'nın inkarıdır.  Bu inkar uzun yıllar sürdü. Babaannem, babam sessiz kalmak zorunda kaldı. Nihayet geçtiğimiz yıllarda konuşulmaya başladık Taksim meydanında anmalar yaptık adını koymak üzereydik ama ülkede yeniden bir karanlık hakim oldu. Bizim susmamızı istiyor, konuşmamamızı istiyor."

"2015'TEN BERİ HEP AYNI ÖNERGEYİ VERİYORUM"

"2015'te vekil olduğumdan itibaren 7 yıldır meclise hep aynı önergeyi veriyorum. Ermeni Soykırımı'ndan tanınması, sorumluluğu bulunan kişilerin isimlerinin kamusal alanlardan kaldırılması onların yerine karşı çıkanların adlarının verilmesi ve dünyaya yayılan vatandaşlıktan koparılan Ermenilere vatandaşlık verilmesini talep ettim."

"DEĞİŞEN BEN DEĞİLİM, DEĞİŞEN TÜRKİYE'NİN SİYASETİ"

"7 yıldır talep ediyorum. 7 yılda böyle bir tepkiyle karşılaşmadım. Bu yıl beni linç ediyorlar. Değişen ben değilim 50 yaşındayım 50 senedir aynı şeyi söylüyorum. Değişen Türkiye’nin siyaseti maalesef buna karşı sessiz kalırsak, suçları konuşamazsak suçlar tekrarlar. Suçları konuşalım ki yeni Sevag Balıkçı'lar yeni Hrant Dink'ler olmasın burada ki fotoğraflara yeni fotoğraflar eklenmesin. Bunun için mücadele veriyoruz mücadele etmeye devam edeceğiz."