Geçen yıl pandemi sebebiyle yapılamayan ve bu yıl da yapılması konusunda tartışmalar yapılan ancak buna rağmen yapılması planlanan ve bu doğrultuda oluşturulan Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi, 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivalinin pandeminin yeniden artış göstermesi nedeniyle bir sonraki yıla ertelendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, festivalin tarihine dair çeşitli vurgular yer alırken "İçinde bulunduğumuz haftada;  gerek ülkede, gerekse de ilimizde covid-19 hastalığının artış gösterdiği çeşitli kurumlar tarafından verilerle ortaya konulmuştur. Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikamızın Dersim şubesi tarafından yapılan ve bilimsel verilerle desteklenen açıklamada delta ve delta plus varyantlarının ilimizde de görüldüğü ifade edilmiştir" denildi.

Yapılan değerlendirme ve kamuoyundan gelen öneriler ile açıklamalar neticesinde mutasyonlu virüs vakalarının en çok görüldüğü iller sıralamasında Tunceli'nin ön sıralarda olması, oluşacak geniş kalabalıkların genel halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaşma ihtimalinin gözetilerek yeni bir değerlendirmenin yapıldığının aktarıldığı açıklamada "20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali daha coşkulu ve amacına uygun olarak yapılmak üzere bir sonraki yıla ertelenmiştir" denildi.