EBB tarafından kadınların hayal ettiklerini özgürce ifade edecekleri yeni bir üretim alanı açmak amacıyla düzenlenen Kısa Film Yarışması, Büyükşehir’in Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen törende açıklandı. Törene; CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, EBB Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Belediye bürokratları, davetliler ve sinemaseverler katıldı.

Teması ‘Sınırlarımız’ olan yarışmaya, jenerik de dahil olmak üzere 20 dakikayı geçmeyen kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon türlerindeki filmler kabul edildi. Hatice Aslan, İpek Erdem, Çağrı Vila Lostuvalı, Meryem Yavuz, Prof. Dr. Naci Güçhan, Prof. Dr. Aytekin Can ve Nil Kural’dan oluşan jüri; finale kalan 10 film ve yönetmeni belirlerken, düzenlenen törende dereceye giren filmler ve yönetmenler, açıklandı. Bu göre, Leila Norouzi ‘Kara Yol’ filmiyle birinci, Selin Aktaş ‘İntihar Bekçisi’ ile ikinci, Mehtap Şamiloğlu ise ‘Sede’ ile üçüncü oldu. 

Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve EBB Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de yarışmaya katılan tüm yönetmenleri ve emek verenleri tebrik etti. Konuşmaların ardından Leila Norouzi, Selin Aktaş ve Mehtap Şamiloğlu’na plaketleri takdim edildi. Birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL ödül verildi.