Duvar'dan Haydar Öztürk'ün haberine göre Samsun Tabip Odası, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi önünde yaptığı açıklamayla Covid-19 için meslek hastalığı yasası istedi. Burada yapılan açıklamada "19 aydır zamanında ve etkili bir önlem almayanlar yüzünden gün be gün tükeniyoruz" denildi.

"CUMHURBAŞKANI VE SAĞLIK BAKANININ DİLİNDEN DÖKÜLEN İFTİRALAR DUYDUK"

Açıklamada pandemi sürecinde bugüne kadar 484 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, "Mesleki maruziyetimizi cumhurbaşkanının, sağlık bakanının dilinden dökülen itiraflar ile de duyduk. Yani bizlere ‘pandemide hekimlik yaptığınız için riskli olduğunuzu, hekimlik yaptığınız için hastalandığınızı, mesleğinizden kaynaklı öldüğünüzü kanıtlayın’ dendi" ifadeleri kullanıldı.

"COID-19 MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN"

Açıklamada şunlar dile getirildi: "19 aydır ölüyoruz, 19 aydır hastalanıyoruz, 19 aydır zamanında ve etkili bir önlem almayanlar, bilime sırtını dönenler, şeffaf davranmayalar, verileri değiştirenler yüzünden gün be gün tükeniyoruz. Bugün soruyorlar, ‘hekimler neden istifa ediyor, neden emekli olmak istiyorlar, neden göç ediyorlar’ diye. Hekimler ölürken dahi mesleki onurları verilmediği için istifa ediyor. Hekimler, birçok ülkede Covid-19 meslek hastalığı sayılırken bizim ülkemizde hala daha yasal düzenlemesi yapılmadığı için göç ediyor. Covid-19 için meslek hastalığı yasası çıkarılmasını talep ediyoruz."