Fotoğraf: Şehlem Kaçar / csgorselarsiv.org

ATV’de yayınlanan Esra Erol'un sunduğu reality şov programında 18 yaşındaki bir kadın yüzünü göstermek istememesine rağmen ifşa edildi. Ayrıca canlı yayında Esra Erol'un psikolojik şiddetine de maruz kalan genç kadın, ağlayarak duruma tepki gösterdi. Öte yandan sosyal medyada yayınlanan görüntüler ve Esra Erol'un tutumu kullanıcılar tarafından büyük tepki topladı.

CANLI YAYINDA PSİKOLOJİK ŞİDDET

Esra Erol’un 40 yaşında evli bir erkek ile ilişki yaşayan 18 yaşındaki bir kadını canlı yayına çıkararak azarladı. Genç kadını ilişkisi yüzünden suçlayan Erol, kameraların kendisini çektiğini gören ve görüntüsünün yayınlanmasına tepki göstererek ağlamaya başlayan Elif'e, "Ruhunuzu, gençliğinizi korumak için, eğitim için bu tepkileri verin! Bu nedir ya? 18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin?" diyerek psikolojik şiddet uyguladı.

KADIN ÖRGÜTLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Esra Erol'un genç kadına yönelik kullandığı, “Lütfen aynı isyanı iki çocuklu bir adam sana farklı şekilde yaklaştığında bedenini korumak için de göster. Yanlışların arkasında durmak için bu tepkileri vermeyin. Ruhunuzu, gençliğinizi korumak için, eğitim için bu tepkileri verin! Bu nedir ya? 18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin? Bu mu kendine layık gördüğün hayat! Bu mu yaşamdan beklediğin? O çatı katını mı layık görüyorsun kendine?" sözleri kadın örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı.

"REYTİNG UĞRUNA KADINLARIN AŞAĞILANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

"PSİKOLOJİK ŞİDDETİN EN AĞIR ÖRNEKLERİNDEN BİRİ"