Giresun’da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, ailesi tarafından zorla nişanlandırıldığı 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek isimli erkek tarafından katledildi. Gökçek’in il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakalanarak gözaltına alındığı aktarıldı.

BABAANNESİ KOMŞULARDAN YARDIM İSTEDİ

Erikliman köyünde meydana gelen olayda; babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, bir süre önce ailesinin zorla nişanlandırdığı Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Gökçek, yanında getirdiği kesici aletle Şentürk’ü öldürdü.

16 yaşındaki çocuk yaşamını yitirirken, fail Gökçek ise evden kaçtı. Aile fertlerinin olmadığı evde, işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip yardım istedi.

FAİL YAKALANDI

Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk’ün yaşamını yitirdiği belirlendi. Şentürk’ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Fail Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda yakalandı. Gökçek’in polisteki sorgusunun sürdüğü aktarıldı.