Bugün #15Şubat Pazartesi, #dokuz8Bülten ile karşınızdayız. Irak’ta gerçekleştirilen Gara operasyonunun yankıları sürüyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefet partilerini de suçladığı bir konuşma yaparken, muhalefetin hedefinde “öldürülen askerlerin siyasete malzeme yapılması” var. İstanbul başta olmak üzere pek çok kent yoğun kar yağışının etkisi altına girdi, köy okullarının açılışı çoğu kentte ertelendi. Günün öne çıkan haber başlıklarını sizin için derledik.

OPERASYONUN DETAYLARI YARINA KALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gare operasyonunun 5 aydır planlandığını, “operasyonla ilgili gerçeklerin yarın Meclis’te açıklanacağını” duyurdu. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu’yu eleştirirken, CHP Sözücüsü Faik Öztrak, "Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz” dedi. İçişleri Bakanlığı, 40 ilde başlatılan gözaltı operasyonlarıyla aralarında HDP’lilerin de bulunduğu 718 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

CANLI YAYIN SİYASETİN GÜNDEMİ VE SALGIN GÜNDEN KALAN’DA

Siyasette öne çıkan konular ve salgın ile ilgili gelişmelerin konuşulduğu Günden Kalan programında gazeteci Bekir Güneş ve dokuz8Haber Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara gündemdeki gelişmeleri yorumluyor. https://www.youtube.com/watch?v=yF2Ip2i_oNU

SAĞLIK BAKANI KOCA: BUGÜN 500 BİNDEN FAZLA AŞI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük aşı rakamını verdi ve “Aşı sayısı arttıkça hayatımızdaki soru işaretleri azalacak" dedi. Salgın tedbirlerinde yumuşama beklentisi epey zamandır devam ediyor. Gözler Çarşamba günü toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde. Köy okulları bugün yüz yüze eğitime geçti, 8-12. sınıflar 1 Mart’ı bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerin ay sonu ilk doz aşı olacağını söyledi.

KARA KIŞ GERİ DÖNDÜ

İstanbul'un yükseklerinde 30-50 santimetre kar kalınlıklarına ulaşıldı, devrilen ağaçlar ve çöken çatılar görüldü. Boğaziçi Üniversitesi akademikleri soğuk hava ve yoğun kar yağışı altında eylemlerini sürdürdü, Melih Bulu’nun istifasını istedi. Özgür Gündem davasında imtiyaz sahibi Kemal Sancılı, Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Nöbetçi GYY Eren Keskin’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

GÜNÜN DİĞER BAŞLIKLARI

TÜİK verilerine göre konut satışları bir yılda yüzde 38,2 azaldı. Konut satışlarında ipotekli satışları payı ise 15,2’de kaldı. Öte yandan TÜİK Başkanı Muhammed Cahid Şirin görevden alındı, yerine Ahmet Dosdoğru atandı. Adana Kadın Platformu, “Erkek egemen sistemde; böyle günler en çok da erkek şiddetini görünmez kılmaya yarıyor” dedi.

CANLI YAYIN / dokuz8GÜNDEM Spor

Burak Necip Başar ve Bekir Güneş, Süper Lig'in 25. Haftası'nda yaşananları dokuz8GÜNDEM Spor'da değerlendirdi. https://www.youtube.com/watch?v=PWGFzHFcNb0