HABER: ESRA TOKAT

Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan ve soruşturma aşamasında yurt dışına kaçan Can Emrah Sert'in yargılandığı davanın dün 5'inci duruşmasında mahkeme, kırmızı bülten kararının devam etmesine yönelik ara kararını verdi. Bir sonraki duruşma ise 8 Mart 2022 tarihine ertelendi.

Aksaray’da evli olduğu kadının 14 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan, evli olduğu kadına da şiddet uygulayan Can Emrah Sert, soruşturma aşamasında yurt dışına kaçmış ve tutuklanma talebi ise reddedilmişti. Mahkeme fail Can Emrah Sert hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartmıştı. Fail Can Emrah Sert'in yargılandığı davanın dün 5'inci duruşması dün Aksaray 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.00'da görüldü.

FAİLİN YAKALANMASI İÇİN DETAYLI ARAŞTIRMA KARARI

Mahkeme, "sanık ve yakınlarının polnet sisteminde kayıtlı cep telefonunun araştırılarak sanığa ulaşılamadığı takdirde yakınlarıyla iletişime geçilip sanığa ulaşılması amacıyla sanığın ikamet ettiği yerlerde detaylı araştırma yapılması, sanık adına kayıtlı araç bulunup bulunmadığı hususunda trafik tescil kayıtlarına bakılması, cep telefonunun tespiti halinde yakalamanın infazının yerine getirilmesi amacıyla baz bilgilerinden yararlanılarak aktif olarak yararlanmak suretiyle aktif olarak yakalanmanın yerine getirilmesi sağlamak amacıyla ilgili kolluğa müzekkere yazılmasına" şeklinde ara kararını verdi.

"ARAŞTIRMANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Duruşma sonrası dokuz8HABER'e konuşan istismara maruz bırakılan çocuğun avukatı Çağrı Ayhan Şenel, "Mahkeme daha önce verdiği ara kararların devamına karar vermekle sanığın halen yakalanamaması nedeniyle, sanığın yakalanması amacıyla daha geniş çapta araştırma yapılmasına hükmetti. Umarım yapılacak bu araştırma sonucunda sanığın izi bulunur ve adaletin önüne çıkarılır. Maddi gerçeğin ortaya çıkması açısından da bu husus çok önemli. Biz de aynı şekilde yapılacak bu araştırmanın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Annesine ve kendisine şiddet uygulayan, alkol kullandığı günlerde üvey kızından cinsel istismara yönelik eylemlerde bulunarak hem annesini hem de kendisini “Ölümünüz benim elimden olacak, cezaevine girersem sizi öldürürüm” diyerek tehdit eden üvey baba C.E.S ile ilgili savcılık; annenin ve çocuğun şikayeti üzerine soruşturma başlatmıştı. Aksaray’dan kaçmak zorunda kalarak şikayetleri neticesinde açılan soruşturma dosyası önce yetkisizlik kararıyla ile Aksaray’a gönderildi. Daha sonra Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli C.E.S’nin ifadesini alıp ardından da serbest bıraktı. Hakkında; çocuğun cinsel istismarı, kasten yaralama, tehdit ve kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçlamaları olan biri hakkında savcılık adli kontrol tedbirinin uygulanmasına dahi karar vermedi. Bu süreçte anne ve kız çocuğu can güvenlikleri olmaması gerekçesiyle kaçtılar. Ardından anne ve çocuk devlet koruması altına alındı.