Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 2021 yılında 13 yaşındaki çocuğuna 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulunan A.Ö. hakkında görülen davanın karar duruşması İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık A.Ö., taraf avukatları hazır bulunurken, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM ) Başkanı Saadet Özkan ve dernek üyeleri de duruşmaya katıldı. 

CİNSEL İSTİSMAR FAİLİ 'İFTİRA' SAVUNMASINI YAPTI

Duruşmada mağdur avukatları sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep ederken, sanık avukatı ise müvekkiline iftira atıldığını savunup, beraatini talep etti. A.Ö., hakkında hazırlanan iddianamede "nitelikli cinsel istismar" ve "kötü muamele" suçlarından ceza istendi. Dosyada verilen mütalaada savcı, A.Ö.'nün “nitelikli cinsel istismar” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

TOPLAM 40 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Heyet, sanığa "nitelikli cinsel istismar" suçundan 18 yıl hapis cezası verirken, ardından eylemi kendi çocuğuna yönelik ve zincirleme olarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle de bu cezasını arttırıp, toplam 40 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak duruşmayı bitirdi.