Onlarca yazarı ve binlerce kitabı Seferihisar meydanda buluşturan 1.Seferihisar Kitap Günleri’nin ilk gününde dört söyleşi gerçekleşti. Gece 23.30’a kadar süren söyleşileri yurttaşlar büyük bir ilgiyle izledi. Etkinliğin açılışında Onur Ödülü’ne Latife Tekin, Edebiyat Ödülü’ne Barış İnce, Emek Ödülü’ne Baha Okar sahip oldu. Ödülleri, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin takdim etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan İsmail Yetişkin, “Bizim çocukluğumuz, gençliğimiz bu meydanda, bu ağaçların altında geçti. Aynı zamanda hikayelerin anlatıldığı yer olduğu gibi yeni hikayeleri yaratan yerdir de. Bu sebeple kitap günlerini burada yapmamızın anlamı büyük dedi.

Yetişkin, "Kültür, medyadan da siyasetten de farklıdır. Kültür insanları buluşturur. Ortak bir hafıza ve kimlik yaratır. Son olarak İon Kentler Birliği lansmanında Fazıl Say eşliğinde muhteşem bir gece yaşadık. Bu anlar hepimizin hafızalarında uzun yıllar yaşayacak" diye konuştu.

Yazar Barış İnce’nin İzmir ve Edebiyat söyleşisi ile başlayan 1. Seferihisar Kitap Günleri’nin ikinci oturumunda milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Murat Bakan ve Özgür Özel yer aldı.

Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı söyleşisinde konuşan Özgür Özel, “Sizleri hayal kırıklığına uğratacak bir cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğiz, bunun sözünü veriyoruz” diyerek 6’lı masanın kazanabilecek bir adayı belirleyeceğini ve bu konuda halkın müsterih olmasını istediklerini vurguladı.

Usta yazarlar Haydar Ergülen ve Latife Tekin’in ilgi gören söyleşisinden sonra şair Şükrü Erbaş, müzisyen Metin Karausta ile birlikte izleyicileri şiir ve müzikle buluşturdu.

4 GÜN SÜRECEK

Perşembe günü başlayıp pazar gününe kadar sürecek Seferihisar Kitap Günleri’nde bugünden itibaren Yaşar Gürsoy, Ayşen Şahin, Mine Söğüt, Sinan Meydan, Bilsen Başaran, Özgür Zeybek, Fergun Özelli, Gülşah Elikbank, Nebil Özgentürk gerçekleştirecekleri söyleşiler ile İzmirliler ile bir araya gelecek. Çeşitli performansların düzenlendiği etkinlikte, cumartesi günü 'İnsan Merak Ediyor' adlı tiyatro oyunu da sahnelenecek. Söyleşilerin dışında da onlarca yazar, imza günlerinde okurlarıyla buluşacak.