Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bap bölgesinden ateşlenen 5 Katyuşa roketatar mermisi, aralıklarla Kilis kent merkezindeki yerleşim alanları ile boş araziye isabet etti. Patlamalarda 3'ü çocuk 4 Suriyeli öldü, 5'i Suriyeli 6 kişi yaralandı. Sınırdaki topçu birlikleri de 'angajman kuralları' çerçevesinde Katyuşa roketlerinin ateşlendiği bölgeleri top atışına tuttu.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]K[/mks_dropcap]ilis’e komşu Suriye’nin IŞİD kontrolündeki Bap bölgesinden Kilis’e doğru ateşlenen 5 Katyuşa roketatar mermisi, bugün 14.45 ile 16.40 saatleri arasında kent merkezine ve boş araziye isabet etti. Paniğe yol açan patlamalarda birlikte olay yerlerine ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi.
Okul yanındaki araziye iki roket: 1 ölü, 1 yaralı Katyuşa roketlerinden ikisi ise Yavuz Sultan Selim Mahallesi bölgesini vurdu. Burada Mehmet Keçik Orta Okulu yanındaki araziye isabet eden roketatar mermisiyle, burada çobanlık yapan 40 yaşındaki Kamil Cerruh yaşamını yitirdi, bahçede bulunan orta okul öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Sarıbuğday ise yaralandı. Patlamada Suriyeli çobanın otlattığı 10 koyun da telef oldu. Okuldaki öğrenciler ise tahliye edildi. Paniğe kapılan öğrenci velileri çocuklarını okuldan alarak evlerine döndü.
Olayda yaşamını yitiren Suriyelinin parçalanan cesedi morga konulurken, yaralı öğrenci ise sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı.
Bir apartmanın terasına beşinci roket: 2 ölü, 3 yaralı
Hakverdi Mahallesi’nde bir apartmanın terasına roketatar mermisinin isabet etmesi sonucu ise 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin incelemesinin ardından mermilerin geldiği tespit edilen IŞİD denetimindeki Suriye’nin Bap bölgesi, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.
Kilis Valiliği: Toplam 4 ölü, 6 yaralı
Kilis Valiliği ise yaptığı son açıklamada, “Kilis’e düşen roketler nedeniyle 3’ü çocuk 4 Suriyeli öldü, 5’i Suriyeli 6 kişi yaralandı” dedi. Suriye’den Kilis’e doğru ateşlenen Katyuşa roketatarlarla yaşamını yitirenlerin sayısı ise böylece toplamda 10’a yükseldi.