Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde bu gece başlayacak sokağa çıkma yasağı öncesinde halkın bir bölümü evlerini terk ederken, kalanlar erzak depoluyor. İki ilçeye zırhlı araçlarla birlikte asker ve polis özel harekat timleri sevk edilmeye devam ediyor.

sirnak

Fotoğraflar: DHA

Bugün saat 23.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak ilçelerden Cizre’de yasağın duyulmasının ardından imkanı olan yurttaşlar akın akın ilçeye terk etmeye başladı. Yanlarına alabildikleri eşyaları yerleştirdikleri valizlerle Cizre’den çıkan yurtaşların bir kısmı köylerdeki yakınlarının yanına yerleşirken, bir kısmıysa daha güvenli gördükleri batı illerine göç etti. sirnak2 İlçede kalmayı tercih eden yurttaşlar ise fırın, market ve manavlara akın ederek, yiyecek ve gıda stoğu yaptı. Hendeklerin kazıldığı, barikatların kurulduğu Nur, Yasef ve Cudi mahallelerinde yaşayan yurttaşlarsa diğer mahallelerde yaşayan akrabalarının evlerine yerleşti. Dünden beri binlerce kişinin Cizre’den ayrıldığı tahmin ediliyor. sirnak4

Özel tim sevkıyatı sürüyor

İki ilçeye bugün öğleden sonra zırhlı araçlar ve otobüslerle asker ve polis harekat timleri sevk edildi. Dün akşam saatlerinden beri uçaklarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na getirilen asker ve polis özel harekat timleri, havadan helikopterle karadan da frekans karıştırıcı ‘jammer’lar eşliğinde kirpi araçları ve otobüslerle Cizre ve Silopi ilçelerine götürülerek, burada konuşlandırıldı. sirnak Silopi’ye sevk edilen güvenlik güçleri Hastane caddesi üzerinden, polis lojmanlarının bulunduğu TOKİ konutlarına gitti. Yol boyunca güvenlik güçlerini taşıyan araçların oluşturduğu konvoya, iki ‘sikorsky‘ helikopteri de havadan eşlik etti.

Dörtyol’da çatışma bir kişi ağır yaralandı

sirnak6 DHA’nın haberine göre Cizre’nin Dörtyol mevkinde, PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında, ailesiyle birlikte ilçeyi terk etmeye çalıştığı belirtilen M.İ. adlı çocuk kafasına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Ailesi tarafından Cizre Devlet Hastanesi’ne götürelen M.İ., tedavi altına alınırken hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.