Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı 17 Nisan tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nden; web sitelerinin videolarının hazırlanma işi, medya bakım destek ve güncelleme işi, grafik hazırlama gibi işlemler için İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş'ye 13 milyon 629 bin TL'lik bir fatura kesildi. Söz konusu hizmet için ödenecek tutarın 26 milyon olduğu ortaya çıkarken, ihaleyi alan ve veren isimlerin bağlantıları dikkat çekti.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel 22 Nisan’da yayınlanan 'İBB'de tek kalemde 13 milyonluk soygun!' başlıklı yazısında İBB'de Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı gün kesilen 13 milyon 629 bin TL'lik bir faturadan bahsetti.

13 MİLYON DEĞİL 26 MİLYON LİRA

Ağırel bugünkü köşe yazısında Sözkonusu ihalenin toplam bedelinin 13 milyon lira değil, 26 milyon lira olduğunu belirtti.

VERİ KOPYALAMASINDA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI NASIL ÇIKTI?

Ağırel 22 Nisan tarihli yazısında şunlara dikkat çekti: “Ekrem İmamoğlu mazbatayı aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının ödeme, harcama ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı işlemlerini ikinci bir talimata kadar durduğunu açıkladı.Teftiş Kurulu Başkanlığı'na da bir yazı yazdı ve elektronik veri tabanlarında her türlü inceleme yapılacağını, veri tabanı ve kopyalama işlemlerinin yapılacağını duyurdu. AKP'de ortalık karıştı. Alelacele hemen AKP'nin İmar Komisyonu Başkanı İdare Mahkemesine başvurdu. Başvuran ismin, genel olarak belediyelerdeki tüm rant ve rüşvet iddialarının döndüğü yer olan ‘İmar Komisyonu Başkanı’ olması dikkat çekti. Türkiye'de hiç alışık olmadığımız bir şekilde 2-3 saat içerisinde bir karar çıkarttırdı. İBB içinde denetleme, kopyalama gibi işlemlerin durdurulmasına karar verildi. Hukukçuları dinlediğimiz zaman karara hiç kimse bir anlam veremiyor. İBB Bilgi İşlem Müdürlüğü için internet sitesi tasarlama ve içerik sağlamak adına bir ihale yapıldı. İhaleye yalnızca İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş. katıldı.Pazar günü Halk TV'de katıldığım programda İBB Bilgi İşlem Müdürlüğü'ne kesilmiş 13 milyon 629 bin TL'lik bir faturadan bahsettim. İşte o faturayı İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş. 17 Nisan 2019 tarihinde kesmiş.

FATURA TARİHİ MAZBATA GÜNÜ

Tarihe dikkat edin. Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı gün! Neden bu tarihte alelacele fatura kesiyorlar biliyor musunuz? İmamoğlu'nun "ödemeleri durdurun" talimatından sonra parayı alamayacakları için.Peki fatura muhteviyatı nedir? Web sitelerinin videolarının hazırlanma işi, medya bakım destek ve güncelleme işi, grafik hazırlama gibi işlemler. Medya sektöründe olan herkes bilir.

“BU İŞLEMLERİN KARŞILIĞI 13 MİLYON LİRA OLAMAZ”

Bu işlemlerin karşılığı 13 milyon lira gibi rakam olmaz, olamaz! Neden telaşa kapıldıklarını anlıyor musunuz? Bu sadece bir işlem.25 yıldır yapılanları düşündüğünüzde çıkacakları az çok tahmin edersiniz. Bu şirket kim? Müdürü kimdir? İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş.'nin Müdür'ü Abdurrahman Tığ.

ŞİRKETİN MÜDÜRÜ AKP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Abdurrahman Tığ, 24 Haziran milletvekili seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı oldu. Adaylık süreci olmayınca İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş'nin başına getirildi.

ŞİRKETİN BÜLTENİNİ KALYON BASIYOR

Odatv'de yayınlanmıştı. Şöyle ki; İBB'nin "İstanbul Ajansı" adlı 15 günlük bülteni var. Gerçekte, belediyenin faaliyetlerini İstanbullulara duyurmak için hazırlanıyor. Her seçim döneminde "gizli propaganda" aracına dönüşüyor. Bültenin sahibi Medya A.Ş.'nin Genel Müdürü Abdurrahman Tığ görünüyor. İBB'nin şirketi Medya A.Ş. bülteni Kalyon'a bastırıyor.”

İHALENİN TOPLAM BEDELİ 26 MİLYON LİRA

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel bugünkü köşesinde İBB'de yaşanan soygunun boyutunu gözler önüne sermeye devam etti. Sözkonusu ihalenin toplam bedelinin 13 milyon lira değil, 26 milyon lira olduğunu belirten Ağırel'in yazısının tamamı şöyle: “‘İBB de tek kalemde 13 milyonluk soygun!’ başlıklı yazımda, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı gün İBB Bilgi İşlem Müdürlüğü'ne kesilmiş olan faturanın, 10 kalem ürün için 13 milyon lira olduğuna dikkat çekmiştim. Yazımın ardından Medya A.Ş. den ‘Kamuoyuna duyuru’ başlıklı bir cevap geldi aynen aktarıyorum:

ŞİRKETTEN ‘HAKEDİŞLERİN FATURASI’ AÇIKLAMASI

‘İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın açmış olduğu bir ihale ile ilgili yine bir İBB iştirak şirketi olan MEDYA AŞ, haksız ve mesnetsiz ithamlarla suçlanmaktadır. Söz konusu ihale; İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 30.10.2018 Tarihinde yapılan 'İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Bağlı Birimlerin Yatırım Organizasyonlarının Tanıtım ve Medya Çalışmaları İşi' adı ile gerçekleştirilmiştir. Mevzu bahis ihale Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu Madde 19'a göre açık ihale usulü ile yapılmıştır. Bu İhale iddia edildiği gibi sadece web sitesi ihalesi olmayıp 264 iş kaleminden oluşmaktadır. 17 Nisan tarihinde kesilen fatura ihale kapsamında yapılan işlerin hak edişlerin faturasıdır. Hak ediş onayından sonra kesilen fatura rutin bir uygulamadır.’ Yani diyor ki Medya A.Ş., ‘Evet fatura doğru biz aslında 264 kalem iş yaptık ancak faturadaki 10 kalem iş için 13 milyon 629 bin TL para aldık’ diyor. ‘Fatura kesim tarihi de denk geldi rutin bir iş’ diye ekliyor. Şimdi ben de Medya A.Ş. yönetimine kamuoyu adına soruyorum;

İHALE ŞARTNAMESİNDE SADECE 15 KALEM İŞ GÖSTERİLİYOR

Açıklamada bahsedilen ihale, 30.10.2018 tarihinde yapılmış, 2018/459917 ihale numarası ile gerçekleştirilmiş. Belirtildiği gibi de 264 kalem iş yok. İhale şartnamesinde sadece 15 kalem iş gösteriliyor. İş süresi de 300 gün. Ödeme günleri için ihale sözleşmesinde, "Birim kalem fiyatın yüzde 40'ı, WEB SİTESİ gibi işlerin tamamlanmasına müteakip birim kalem fiyatın yüzde 30'u, üçüncü ödemesi işin başlangıç tarihinden itibaren 5 ay sonra yapılır’ deniliyor.

264 KALEM İŞ NEREDE?

İhale şartnamesinin 7.6. maddesinde yapılacak iş tanımı olarak aynen şu yazıyor: ‘İnternet teknolojileri kullanılarak dijital yapımların (tanıtım filmi, imaj film, video vb.) üretilmesi, hazırlanan görsel ve sesli dijital materyallerin elektronik ortamda paylaşılması ve bilgilendirme hizmetlerinin internet TV (web TV) ortamında sunulması… İnternet sitesi tasarımı, geliştirme ve destek işi; grafik tasarım ve ajans hizmetleri ile profesyonel sunum hazırlanması işleri.’ E sonuç olarak basın açıklamasında bahsettiğiniz 264 kalem iş nerede? Aslında bahsedilen ihalenin toplam bedeli 13 milyon lira değil, 26 milyon lira.

12.9 MİLYON LİRALIK BAKİYE NE OLDU?

Şimdi 10 kalem için 13 milyon liralık fatura kesildi. Peki, yapılmayan ve faturası kesilmeyen diğer 5 kalem iş için ihale toplam bedelinden kalan 12.9 milyon lira bakiye alındı mı? Alınacak mı? Bu tutar karşılığında hangi işlemler yapıldı veya yapılacak? Bu soruların dahası var.

İSTANBUL AJANSI TIĞ’A MI AİT?

İstanbul Ajansı İstanbul Digital Medya A.Ş Adına sahibi olan ve aynı zamanda Medya A.Ş.nin Müdürü olan Abdurrahman Tığ'a ait midir? İstanbul Ajansı adlı haftalık yayın bülteni için Medya A.Ş Müdürü Abdurrahman Tığ ek olarak ücret almakta mıdır? Alıyor ise ne kadar? Yine Medya A.Ş Yönetim Kurulunda olan Mustafa Güngör, İstanbul Ajansı adlı haftalık yayın bülteninde Yayın Yönetmeni olarak çalışıyor mu? Medya A.Ş maaşı dışında bu ajanstan maaş alıyor mu? Alıyor ise ne kadar alıyor? Daha da ilginç olan soruyu soralım…

İBB’NİN 13 MİLYON TL BAĞIŞ YAPTIĞI DERNEĞİN YÖNETİMİNDE Mİ?

Medya A.Ş Yönetim Kurulu'nda olan Mustafa Güngör, İBB Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın belirttiği İBB'nin13 milyon TL bağış yaptığı Önder İmam Hatipliler Derneği yönetim kurulunda mı?

KALYON’A NE KADAR PARA ÖDENDİ?

İstanbul Ajansı, Kalyon Holding bünyesinde ki matbaasında mı basılıyor? Ne kadar süredir basılıyor ve bu zamana kadar ne kadar ücret ödendi? İstanbul Digital Medya A.Ş. yönetim kurulunda bulunan Dr. Çağatay Kalkancı aynı zamanda Başakşehir Spor Kulübü yönetiminde bulunuyor mu? Bu kanaldan para aktarılıyor mu?

3 DAKİKALIK 15 TEMMUZ VİDEOSUNA NE KADAR ÖDENDİ?

3 dakikalık 15 Temmuz videosu için kime ne kadar para ödendi? Ee tabi… Ortada bu kadar para döner de AKP o işin içerisinde olmaz mı! Onu da soralım: Web tasarım işi, hangi AKP teşkilatı mensubu kişinin proje şirketine, kaça verildi? Evet zor sorular. Ama artık bunlarla yüzleşmelisiniz. "İş yapıyoruz" adı altında senelerce bu milletin sırtından beslendiniz. Gelin şimdi bu sorulara cevap verin."