İHD Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan İHD Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Eylem Berfu Ulıtaş, önleyici ve koruyucu yaklaşıma sahip etkili bir çocuk koruma sisteminin kurulması gerektiğini vurguladı.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]İ[/mks_dropcap]nsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu, çocuk istismarına karşı dernek binalarında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Adana Emek ve Demokrasi Güçleri ve Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili seçilen Tülay Hatimoğulları ile Kemal Peköz katıldı. Basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Eylem Berfu Ulıtaş, çocuğa yönelik taciz, tecavüz ve ölümle sonuçlanan cinsel şiddet vakalarındaki artışın son günlerde basına yansıyan olaylarla bir kere daha gündeme geldiğini belirterek, "Zaman zaman gündeme gelen çocuğa yönelik cinsel taciz ve artık ölümle sonuçlanan şiddet konusu, sadece faillerin cezalandırılmasıyla çözülebilecek bir konu değildir. Çocuğa yönelik cinsel istismar bir şiddet türüdür" dedi.
'ETKİLİ POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ'
Ulıtaş, önleyici ve koruyucu yaklaşıma sahip etkili bir çocuk koruma sisteminin ve sistemin etkisini izleyecek bir izleme mekanizmasının kurulması gerektiğini dile getirerek, "İşte bu yüzden çocuk alanında hak temelli çalışmalar yürüten; ancak OHAL nedeniyle kapatılmış sivil toplum örgütlerini yeniden açılarak başta İHD gibi hak temelli sivil toplum kuruluşlarıyla ve bu konuda çalışma yapan uzmanlarla ve çocuklarla birlikte etkili politikalar geliştirme çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.
'HER ALANDA MÜCADELE EDECEĞİZ'
Türkiye'deki mevcut iktidarın politikalarından dolayı her geçen gün çocuk istismarının arttığını belirten HDP’li Tülay Hatimoğulları ise, “Uluslararası yapılan sözleşmeye uymayan bu iktidarı uymaya çağırıyoruz. Bu meselenin bir hastalık olmadığı görerek, sorunun eğitim olduğunun farkına vararak, bu sorunu bir an çözmeliyiz. Bizler çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için uğraşıyoruz. Bunun içinde her alanda mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: MA