İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında 'FETÖ' iddialarına tepki gösteren eski CHP Milletvekili Eren Erdem, "Beni illa bir cemaatle ilişkilendirmek istiyorsanız Adnan Oktar’la ilişkilendirin. O bile bana daha uygun" dedi.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]İ[/mks_dropcap]stanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in de bulunduğu 12 sanığın yargılanması Silivri'de görüldü. Silivri’de Ceza İnfaz Kurumları’nda başlayan davanın ilk duruşması 2 Kasım’da da devam edecek. Mahkemede savunma yapan Eren Erdem, "Ömrüm boyunca FETÖ’ye karşı mücadele verdim" dedi. Suçlamaların asılsız olduğunu ifade eden Erdem, “Her daim FETÖ’nün daha tehlikeli olduğunu düşündüm ve yazdım. 17-25 Aralık’tan 2 gün sonra, yani 5 yıl önce, halkı darbe ihtimalinden haberdar eden benim. Oysa o dönem iktidar Fetullahla fotoğraf çektiriyordu! Bir gün tutuklanacağımı biliyordum fakat FETÖ gerekçesiyle tutuklanacağım aklıma gelmezdi. Beni illa bir cemaatle ilişkilendirmek istiyorsanız Adnan Oktar’la ilişkilendirin. O bile bana daha uygun!” ifadelerini kullandı. Aralarında Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu, Ali Şeker, Gökçe Gökçen, Canan Kaftancıoğlu, Musa Çam ve Barış Yarkadaş'ın da bulunduğu yaklaşık 500 CHP'li Erdem'e destek vermek için Silivri 'ye geldi. Açıklama yapmak isteyen CHP'liler ile jandarma arasında yer konusunda tartışma çıktı. Bu sırada askeri alandan silah sesleri yükseldi. Askerlerin eğitim atışı yaptığı belirtilirken CHP'li Tanal, "Yargılama silah sesi altında olamaz" diyerek tepki gösterdi.

"YARGILAYANLARIN NEREDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada "Çok yargılamalar oldu ama bugün bakıldığında o yargılamalarda yargılayanların nerede olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerinde bulunarak ' CHP PM üyesi Eren Erdem 124 gündür neden tutuklu' diye sordu. DAVANIN GEÇMİŞİ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında, "üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", "göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "gizliliğin ihlali" suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Erdem 29 Haziran'dan beri tutuklu bulunuyor.