dokuz8HABER/Bekir Güneş (@bekirgne2 )
HDP milletvekilleri, Diyarbakır'da açlık grevi eylemini 85 gündür devam ettiren DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven için dönüşümlü nöbet başlattı.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında başlayan nöbete milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Musa Farisoğulları, Rıdvan Turan, Saliha Aydeniz ve Dersim Dağ katıldı. Vekiller, eylemi Leyla Güven’e destek olmak amacıyla yaptıklarını söyledi. 10 gün sürecek nöbet eyleminin ilk katılımcıları HDP milletvekilleri Rıdvan Turan, Tülay Hatimoğulları ve Musa Farisoğulları nöbeti Dokuz8 Haber'e değerlendirdi.

TURAN: BU EYLEM AÇLIK GREVİNDEKİ HERKES İÇİNDİR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, eylemlerinin 10 gün boyunca devam edeceğini belirterek, "Kritik bir aşamaya gelen açlık grevlerini değerlendirdiğimizde, devletin sessizliğini göz önünde bulundurduğumuzda, bir an evvel ülkeyi yönetenlerin sorumluluk alması gerekiyor. Siyasi sorumlular, 90’ıncı güne gelen açlık grevlerine sessiz kalanlar olacaktır" dedi. Turan, bu eylemin başta Leyla Güven olmak üzere bütün açlık grevinde olanlar için bir dayanışma etkinliği olduğunu belirterek yasaların herkes için eşit olması gerektiğini söyledi.

HATİMOĞULLARI: LEYLA GÜVEN'İN YERİ MECLİS'TİR

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise Leyla Güven'in sağlık durumuna dikkat çekerek, "Leyla Güven Hakkari halkının iradesiyle seçilmiş bir milletvekilidir ve yeri meclistir. Defalarca dilekçeler verilmesine başvurular yapılmasına karşın Leyla Güven serbest bırakılmadı. Ne zaman ki açlık grevi eylemi beli bir aşamaya geldi o zaman apartopar bir şekilde bırakıldı. Bu tahliyede Leyla Güven'in açlık grevini bırakma eylemini göz önünde bulundurmuş olabilirler. Fakat Leyla Güven şuan evinde açlık grevini sürdürmektedir, talebini sürdürmektedir. Şuan Leyla Güven evinde sağlık sorunları nedeniyle fazla ziyaretçi kabul etmiyor. Bizler de milletvekilleri olarak burada DTK'da bir nöbet başlatmış bulunmaktayız. Ziyaretleri de burada kabul ediyoruz" diye konuştu.

FARİSOĞULLARI: OLASI BİR ÖLÜM VAKASI OLURSA SORUMLUSU HÜKÜMETTİR

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ise Leyla Güven'in durumunun kritik bir aşamaya geldiğine dikkat çekerek ziyaretçileri bu şekilde karşılamayı amaçladıklarını söyledi. Farisoğulları hükümete yönelikde uyarıda bulunarak, "Olası bir ölüm vakkasının zindanlarda, dışarıda olması durumunda bütün bu kesimin sorumlu olduğunu burada aracılığınızla belirtmek istiyoruz" dedi. HDP vekillerin başlattığı destek nöbetinin, 9 Şubat'a kadar devam edeceği belirtildi.