1 Mayıs Tertip Komitesi Kadıköy Süreyya Operası önünde yaptıkları açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne katılım çağrısı yaptı. KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak, 1 Mayıs’ta Bakırköy Pazar Alanı’nda olacaklarını belirtti.

İstanbul 1 Mayıs Tertip Komitesi, Bakırköy Pazar Alanı’nda saat 12:00’de yapacakları mitinge katılım sağrısı yapmak için Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kişin katıldığı açıklamada, “Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açıldı. Üzerlerine “Güzel günler göreceğiz” yazılı yelekler giyen katılımcılar, sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı attı.

1 MAYIS KUTLAMASI BAKIRKÖY'DE

Ülkede kadına yönelik şiddetin, çocuklara yönelik istismarın ve savaş çığırtkanlığının artarak devam ettiğini belirten Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak, işçilerin çalışırken iş cinayetlerine kurban gittiği, emekçilerin haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden ihraç edildiği bir dönemden geçtiğini dile getirdi. Bu karanlık ablukanın işçilerin direnişiyle yırtılacağını vurgulayan Koçak, 1 Mayıs’ta Bakırköy Pazar Alanı’nda olacaklarını belirtti.

"MUTFAKTA YANGIN VAR, CEVABINI ALANLARDA VERECEĞİZ"

1 Mayıs’a çağrı yapmak için bir araya geldiklerini ifade eden KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen ise, OHAL Kanunu ve KHK rejimiyle birlikte ekonomik krizin faturası halkın üzerine yıkılmaya çalışıldığını belirtti. Mutfakta yangının devam ettiğini sözlerine ekleyen Gezen, alım gücünün düştüğünü, ücretlerin eridiğini, her geçen gün enflasyona karşı daha fazla sefalete itildiklerini kaydetti. “İş güvencemize tamamen saldırdılar” diyen Gezen, “İşsizlik fonundan sermayedarlara dünyanın kaynağını aktardılar. İşsizlere kullanmadılar. Bireysel emeklilik sistemini zorunlu hale getirip kamusal emekliliği tasfiye etmeye çalışıyorlar. Bütün bu saldırılara karşı bizi birbirimizden ayıran ayrıştıran, düşmanlaştıran ve kutuplaştıran bir siyaset diline karşı bu ülkede emekten yana laik, demokratik bir rejimin kurulması için bizler öncü olmaya adayız. Halen halkın iradesine saygı göstermeyenlere cevabımızı bir kez daha 1 Mayıs’ta alanlarda göstereceğiz” diye konuştu.

"ADALETSİZLİĞE VE SÖMÜRÜYE KARŞI HERKES 1 MAYIS’A"

1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklamayı ise Limter-İş Genel Başkanı ve DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı yaptı. 1 Mayıs’a katılım çağrısını yapan Saygılı, “Halkın yüzde 99’una ekonomik krizin bedelini ödetip, bir avuç patronu besleyenlere, işçiler, emekçiler, emekliler zamlarla yoksullaşırken, enflasyon ücretlerimizi eritirken, vergi yükünü bizlerin sırtına yıkanlara, adalet ‘Bedenimiz, kimliğimiz, emeğimiz bizim’ diyen kadınlara, tacize, tecavüze ve kadın cinayetlerine, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) haksız, hukuksuz biçimde milyonları işinden edenlere, emeklilikte yaşa takılanlara ‘türedi’ diyenlere bu hakkı teslim etmek bir yana emekliliği daha da zorlaştırma planı yapanlara, hapishaneleri muhaliflerle, akademisyenlerle, gazetecilerle, siyasetçilerle dolduranlara karşı barış, kardeşlik, eşitlik yurttaşlık için herkes 1 Mayıs’a” dedi. Açıklama “Bijî 1 Gulan”, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarıyla sona erdi. Kaynak: MA